Wie, wat, waar, waarom?

Mijn naam is Rienk Bakker en ik ben in het dagelijks leven musicus. Op mijn professionele website www.rienkbakker.nl kan je hierover alles lezen.

Daarnaast ga ik graag naar buiten om te wandelen. Dit is niet alleen om aan mijn dagelijkse portie beweging te komen, ook doe ik dit om tussen en na het bestuderen van de muziek mijn hoofd leeg te maken en nieuwe ideeën op te doen. Diverse wetenschappers onderschrijven het belang van het zogenaamde ‘offline’ gaan van je brein. Het stimuleert je creatieve en empathische vermogens. Ik ervaar dit zelf ook zo.

Gaandeweg ben ik begonnen met het fotograferen van wat ik tegenkwam. Dit doe ik altijd met mijn mobiele telefoon, ik ben niet in het bezit van een fotocamera. Ik ga ook niet naar buiten met het doel zoveel mogelijk foto’s te maken. Maar áls ik dan ergens een mooie plaat in zie, dan leg ik het ook meteen vast. Daarna moet de telefoon weer opgeborgen worden om vooral te blijven genieten van het tafereel.

De verzameling foto’s begint inmiddels aardig te groeien. Ik vond het tijd om ze te delen met wie er ook maar interesse in heeft. Ik heb de foto’s zonder filter genomen en niet achteraf bewerkt. Soms heb ik het idee dat mijn mobiele telefoon het er toch iets sprookjesachtiger uit laat zien dan het in werkelijkheid is, maar dat heeft niet te maken met instellingen die ik zelf aanpas. In de meeste gevallen vind ik de foto’s heel goed aansluiten bij de werkelijkheid – heel vaak is de natuur nu eenmaal onwaarschijnlijk mooi…!

Veel plezier met het bekijken van de foto’s!